Stutteriet og vores mission


Hos Stutteri Skelgården går vi op i at avle en holdbar ridehest med god afstamning og sind. Her avler vi en stor del kvalitets islændere, som får lov til at vokse op i de naturskønne områder der er at finde i Odsherred på Nordvestsjælland. Vi stræber efter at avle den gode ridehest, hvilket indbegreber de gode og smidige bevægelser, lette og adskilte gangarter, det dejlige sind og en bygning der gør det nemt for hesten at forme og bære sig. Vi avler kvantitet som bliver til kvalitet. Det gør at vi har større mulighed for selektere de heste vi avler. 


Vores heste indgår i Odsherreds Kommunes Naturpleje og vi forpagter dermed mere end 300 tønder land, som vores heste får lov til at passe året rundt. Det betyder at alle vores heste får lov til at gå på store græsarealer og leve så naturligt som muligt, med meget bevægelse og socialt samvær, hvilket er grundstenene i udviklingen af den holdbare og gode hest. Det betyder også at vores heste er sikret en god og naturlig opvækst som er med til at styrke deres led og sener, samt styrker den mentale balance hos hesten.

 

Vi har et stort udvalg af gode rideheste og lovende ungheste som har potentiale  til kåringer og konkurrencer, til salg. Alle islændere som er avlet hos os kan ses på undersiderne i fanen “føl og ungheste”, hvis nogen synes interessante skal i være mere end velkomne til at kontakte os, og så svarer vi gerne på jeres spørgsmål. 


Det er også muligt at følge med i vores hverdag på stutteriet ved at følge både vores facebookside og vores instagram profil. Her præsentere vi løbende salgsheste, melder ankomsten på årets føl og få et godt indblik i hverdagen, opvæksten og træningen af vores heste. Links til vores sociale medier kan findes oppe i fanen “Sociale Medier”.