Bedste 1 års ved Elitefølshow 2013, Sjarmi fra Skelgården
Eyglo fra Tørvemosen har fået sig nogle nye ejere
Kaktus fra Skelgården
Julen 2013
Hrímey fra Skelgården
Vores avlshopper lige inden uvejret brød løs.
Stormen Bodil
Magni frá Árgerði kom lige töltende 16 år gammel om still go strong.
Felix fra Skelgården er SOLGT
Unghingste og vallakker mellem 1 og 4 år ved Højby Sø, der benytter sig af muligheden for at gå ud på øen hvor der mere luft.
Möller fra Skelgården ved hingsteshow
Hopperne der nyder livet ved hovvigvej - Billedet taget af Jane Pia Jørgensen
Unghestekursus
Bedste 2 års, Solon fra Skelgården
Bedste 1 års Sjarmi fra Skelgården og bedste 2 års Sólon fra Skelgården
Skelgårdens Alice til kåring. Årets hoppe og kåringsvinder
Möller ved kåringen
Möller og Hugo ude og bade
Kalender 2014

Nyheder


31. december 2013

Godt nytår alle sammen. Vi har lavet en video af året der gik på Skelgården 2013


24. december 2013

Skelgården ønsker alle en Glædelig Jul, Gleðileg Jól, Merry Christmas, Frohe Weihnachten!


9. december 2013

Året julegave!

Så er der mulighed for at købe Kalenderen Islandske heste 2014!

Kalenderen indenholder billeder af de Islandske heste igennem årets skriftende tider.


6. december 2013

Da stormen Bodil kom, oversvømmede havet en meget stor del af de naturarealer på Korshage ved indsejlingen til Isefjord. Vi var nødsaget til at flytte nogle af vores  unghingstene ved at klippe hegnet pga. af den hurtige vandstandsstigning. Se en hel billede serie.


30. november 2013

Vi har i dag afholdt et ungheste kursus, hvor kursister fik prøvet kræfter med arbejdet med de helt unge heste og fik set hvordan træning foregik med den helt unge hest lige til den trænet. Kursisterne havde selv medbragt deres egen unghest og fik hjælp til videre træning.

En fantastisk dag og en fornøjelse at vise hvordan vi træner vores heste


25. november 2013

Denne tid af året og vinteren over er den tid, hvor den nye og spændende årgang skal i gang. Hvor alle for alvor skal i gang og trænes intensivt efter en tids pause. Nogle af disse unge heste trænes frem mod kåring/stævner og andre videre uddannes og klargøres til salg. Det er spænende at se den enkelte hest udvikle sig efter vinterens træning og vi ser frem til at fremvise disse lovende ungheste til næste år.


24. november 2013

Her i weekend fik de to flotte unghopper Fíóna fra Skelgården på 4 år og Díva fra Skelgården på 3 år ny ejer. Vi ønsker dem al held og lykke fremover med disse dejlige heste og håber de vil få mange gode stunder sammen.


17. november 2013

I dag fik vi de sidste heste hjem til deres vinterfolde i dette fantastiske efterårs vejr. Alle avlshopperne gik vi hjem med gennem det naturskønne område.

Tusinde tak alle sammen for den store hjælp!


15. november 2013

November er den tid på året, hvor alle hestene midt på måneden flyttes fra de store sommerfolde og hjem til vinterfoldene. Alle hestene bliver læsset i trailer og kørt hjem. Vi har fået størstedelen af unghopperne hjem og mangler kun avlshopperne og at rykke alle unghingstene over på deres nye arealer til vinteren over.


3. november 2013

Vi gjorde det igen! Vi er hjemvendt fra Elitefølshow 2013 som både deltager og arrangører.


Vi har stolt i 4 år i træk fremvist vores avl ved Elitefølshowet og lægget i top 3. I år blev det 4 heste som blev udtaget.

De opført sig alle eksemplarisk og var nemme at have med i "byen". Bedste 1 års og den højst bygningbedømte af alle ved Elitefølshowet 2013 blev vores 1 års hingst Sjarmi fra Skelgården (e. Magni frá Árgerði og Dukka frá Holtsmula)! Ydermere blev vores 2 års hoppe Hnokka fra Skelgården (e. Óður frá Torfunesi og Kvísl fra Hrafnkelsstöðum 1) nr. 2 og bedst bedømt i bevægelser af alle. 2 års hingsten Sólon fra Skelgården (første afkom efter Möller fra Skelgården og Skerpla frá Toftum) blev nr. 2 og bedst bygning af 2 års hingstene og 1 års hoppen Mörk fra Skelgården ( e. Magni frá Árgerði og Glæta frá Votmula) blev nr. 5 og bedst bygning af 1 års hopperne. Vi har været glade for at fremvise vores avl, den posetive tilkendegivelse for vores avlsarbejde vi har fået med på vejen fra både avler og dommere og en forventning om at se disse heste på kåringsbanenerne om nogle år.


23. oktober 2013

Felix fra Skelgården fik idag et nyt hjem. Vi ønsker dem alt godt fremover og håber at vi kommer til at se mere til dem i fremtiden. Felix er en dejlig 3 års vallak e. Magni frá Árgerði og Skerpla frá Tóftum. En rigtig gangmaskine. ;)


20. oktober 2013

Vores Åbenthus og Salgsshow i dag gik over al forventning. Der var mange der mødte op og fik set hestene under rytter og var med rundt og se vores store folde med hingstene, avlshopperne med føl og unghestene. Folk var positive og kom med positive tilkendegivelser. Alt i alt en fantastisk dag. Flere var meget interesseret og nogle af hestene er allerede blevet reserveret.


22. september 2013

Idag var vi til Thors følshow med 4 heste. Det blev til tre 1. pladser og en 2. plads samt den bedste 1 års og 2 års!

En fantastisk hyggelig dag med hele familien, venner og bekendte. 2 års hingsten Sólon fra Skelgården (første afkom efter Möller fra Skelgården M: Skerpla frá Tóftum ) blev bedste 2 års og fik 3 i alle delkarakter samt 3 i total karakter med kommetare velrejst, høj mankekam, velproportioneret, markerede led, udtryksfuld, tager lange skridt, smidige og vågen.

Bedste 2 års hoppe Hnokka fra Skelgården (F: Óður frá Torfunesi M: Kvísl fra Hrafnkelsstöðum 1) fik 3.5 for proportioner med kommentare velrejst, høj mankekam, langbenet, tager lange skridt og vågen. 1 års hoppen Mörk fra Skelgården (F: Magni frá Árgerði M: Glæta frá Votmula 1, lillesøster til Möller fra Skelgården) blev nr. 2 med 3.5 for overlinje og 3 for resten af delkarakterene med 3.05 for total med kommentaren, velrejst, let bygget, muskelfyldt ryg, muskelfyldt kryds, markerede led, udtryksfuld, rummelig, vågen og samarbejdsvillig. Sidst men ikke mindst blev 1 års hingsten Sjarmi fra Skelgården (F: Magni frá Árgerði M: Dúkka frá Holtsmúla) bedste 1 års med 4 for proportioner og 4 for bevægelse og 3 for resten med et total på 3.35 med kommetare velrejst, letbygget, cylinderisk krop, udtryksfuld, store bevægelser, smidig, høj aktion, vågen og glad.

Se flere billeder fra dagen her!


1. september 2013

Skelgårdens Alice e. Skelgårdens Aslan og Skelgårdens Ascha var til Haflinger kåring i weekenden. Hun blev fremvist flot af Pernille Sandø som er ejer af Alice's far og ejer halvdelen af Alice. Alice blev årets hoppe og kåringsvinder. Kåret i 1.kl.B med 8 i helhed. Pernille og Alice gjorde det så godt. Alice er en meget talentfuld ung hoppe og vi er meget stolte over. Alice er opkaldt efter vores stamhoppe Alice, som er hendes farmor og mormor.


30. august 2013

I dag fik 1 års hoppen Hrímey fra Skelgården et nyt og godt hjem. Vi ønsker dem al held og lykke frem.


27. august 2013

Det altid en fornøjelse at følge de unge og talentfulde heste. Her er Kaktus fra Skelgården er vores 2 års hingst efter Magni frá Árgerði og Kúnst frá Bolstað MF: Feykir frá Hafsteinsstödum


1. august 2013

VM i Berlin nærmere sig!

I nat fik én af vores 1. klasses hopper, Hrönn fra Gultentorp et flot sort hoppeføl efter Magni frá Árgerði.

Hrönn's 2 søskende (efter samme mor) skal repræsentere den danske avl ved VM. Her nævnes Odda og Vigdis fra Gultentorp.


Odda fra Gultentorp er den eneste hoppe udenfor Island med i 9,00 i samlet ridebedømmelse! 9.5 for form under rytter, 9 for hals, 9 for tölt, 9 for trav, 9 for galop, 9 for vilje/sind og 9 for skridt. Samlet 8.71 i total.


Vigdis fra Gultentorp skal repræsentere gruppen 6 års hopper med VM. Hun er kåret med total 8.37, 8.25 i bygning og 8.45 i rid med 9 for hals, 9 for hove og 9 for vilje og sind.


Derudover er den tredje søster Von fra Gultentorp kåret med et total på 8.45 med 8.90 i bygning med 9.5 for hals, 9.5 for proportioner og 9 for benkvalitet.


Så vi ser meget frem til at følge Odda og Vigdis ved dette VM og glæder os over at have fået sådan et fint føl.


21. juli 2013


Vi er nogenlunde landet efter noget af en weekend. Vi har været til kåring i Hundsted med vores 6 års hingst Möller fra Skelgården, som Josefine efter mange overvejelser selv stillede til både rid og bygningsbedømmelsen med stor hjælp fra Britt Werner Raabymagle. Möller fik en flot bedømmels med et total for bygning på 8.02 med 8,0 for hoved, 8.0 for hals, 8.0 for overlinje, 8.5 for proportioner, 7.5 for benkvalitet (tidl. 8.0), 8.0 for benbevægelse, 8.0 for hove og med 8.0 for hårpragt. Han blev ridebedømt om fredagen og efter de første 10 baner fik han 8.0 for tölt, 8.5 for arbejdstölt, 8.0 for trav, passen ikke vist, 8.0 for galop, 8.0 for arbejdsgalop, 8.0 for vilje og sind og 8.5 for form under rytter. Lørdag aften øvede vi passen som egentlig ikke havde været prøvet af særlig mange gange og ved grupperidningen om søndagen fik Möller hævet vi 2 karakter. Fra 5.0 til 7.0 for pas og skridten blev hævet til 8.0. Dette gjorde at han hævede sin total karakter og endte på 7.96 med 7.92 i rid og 8.02 i bygning. Tusinde tak for hjælpen Britt. 


Möller fra Skelgården er den første fuldkåret af egen avl og han bliver ikke den sidste. Der er mange flere lovende heste på vej, som vi ser frem til at fremvise.


17. juli 2013

Inden Möller  skulle til kåring i Hundested var vi ude og bade med ham og hans bedste ven Hugo i fjorden.


13. juli 2013

Unghingste og vallakker mellem 1 og 4 år ved Højby Sø, der benytter sig af muligheden for at gå ud på øen hvor der mere luft.


11. juli 2913

DM er lige om hjørnet og vi har 3 heste som vi vil følge meget nøje.

Falki fra Skelgården, som er af vores første årgang og vores andet føl vi har avlet, har gjort det godt på banerne og skal deltage i DM i Gæðingakeppni Childrens Class(lørdag morgen).

Lukka von Svaða-Kol-Kir, som er vores hingst Magni frá Árgerði's 3. afkom, skal i år gå pasklasserne ved DM og deltage DM i Gæðingakeppni A-flok. Ved sidste års DM klarede ekvipagen sig godt og vandt bronze i P3 150 m for senior med en tid på 15.77.

Gæfa fra Rist, som vi solgte i 2008 og som er efter samme mor som Bersi fra Skelgården, skal deltage i DM i Gæðingakeppni B-flok.

Vi ser frem til at følge disse heste ved dette års DM og vi ønsker alle held og lykke.


9. juli 2013

Natten til igår fik Frökk frá Þorkelshóli 2 et brunblak hingsteføl efter Austri fra Skelgården.


1. juli 2013

Tidligt i morges fik Tinna fra Skelgården (e. Krákur frá Blesastöðum 1A) et kulsort hingsteføl efter Magni frá Árgerði.


27. juni 2013

Magni frá Árgerði kom lige töltende 16 år gammel om still go strong.


26. juni 2013

Her til morgen fik Harpa frá Skaney et gyldensort hingsteføl efter Austri fra  Austurkoti.


22. juni 2013

I nat fik Korka fra Stenholt et flot  rød hingsteføl efter Magni frá Árgerði.


21. juni 2013

Fredag aften efter solen havde skinnet, hjemme ved gården, kom uvejret buldrende.


17. juni 2013

Dögg frá Króki fik et rødt skimmel hoppeføl efter Möller fra Skelgården.


15. juni 2013

Kúnst frá Bolstað fik idag et brunt hoppeføl efter Magni frá Árgerði.


11. juni 2013

Her til morgen fik Krista et stort sortblak hingsteføl efter Austri fra Austurkoti.


6. juni 2013

I nat fik Brella frá Borgarholi et sort hoppeføl efter Austri frá Austurkoti.


4.  juni 2013

Eyglo fra Tørvemosen er solgt og blev idag kørt afsted til hendes nye ejer. Vi håber at de/i vil få mange dejlige stunder sammmen og vi ønsker jer/dem alt held og lykke fremover.


1. juni 2013

I nat fik Hróðný fra Feti et moldott hingsteføl med bagsokker efter Austri frá Austurkoti og her til aften fik Fanney frá Feti et sortblak hingsteføl efter Almar frá Ketilsstöðum.


29. maj 2013

I nat fik Lensa frá Fjalli  et rødt hingsteføl efter Magni frá Árgerði. Hvati fra Skelgården skal han hedde.


26. maj 2013

Idag fik Blíða frá Króki et brunt hingsteføl med stjerne efter Austri frá Austurkoti. Han skal hedde Salómon fra Skelgården


24. maj 2013

Hopperne der nyder livet ved hovvigvej - Billedet taget af Jane Pia Jørgensen


15. maj 2013

Vi havde Möller fra Skelgården med til Hingsteshowet i Hedeland, for at vise ham frem.


13. maj 2013

Her til morgen fik Katla frá Torfastöðum et rødt hingsteføl efter Magni frá Árgerði. Kraftur fra Skelgården skal han hedde.


12. maj 2013

Vores lovednde 3 års unghoppe Álfadrottning fra Skelgården, som blev nr. 3 til Elitefølshow i 2010, viste lige at hun stadig har bevægelserne.


8.  maj 2013

Tidligt i morges stod gamle Skeggla frá Sigríðarstöðum på 24 år med et smuk brunt hoppeføl efter Magni frá Árgerði. Skeggla har i alt fået 17 afkom, hvor kun 3 af dem er blevet hopper, så vi er overlykkelige over at vi har fået endnu et afkom fra hende også endda et hoppeføl.  Skeggla's 5 årig datter er under rytter nu og er meget lovende.  Litla Skeggla fra Skelgården skal hu hedde efter sin mor.


7. maj 2013

Tidligt i morges fik gamle Kelda frá Toftum et rigtig fint hoppeføl efter Austri frá Austurkoti. Året første hoppeføl skal hedde Klassisk fra Skelgården


5. maj 2013

Så er vi på den danske jord igen. Isak har taget turen fuldstændig med ro og har smeltet passagerene og besætnings hjerter. På billedet blev Isak luftet inden sejlturen til stor morskab for alle.


3. maj 3013

I dag tager vi afsted til Norge for at hente vores nye avlshingst Isak fra Storebø. Vi glæder os rigtig meget til at få ham hjem.  Klik på billde for at  se mere


2. maj 2013

Her til formiddag fik Drottning frá Króki et rødt hingsteføl efter Magni frá Árgerði. Føllet var så stort at det måtte have hjælp til at komme ud, men heldigvis har moren og føllet det godt. Kongur fra Skelgården skal han hedde.


26. april 2013

Her til morgen fik Bringa frá Brattholti et smuk og langbenet moldott hingsteføl efter Austri fra Austurkoti. Frosti fra Skelgården skal han hedde.


9. april 2013

Årets første føl er kommet! Det blev et stort rødt hingsteføl med stjerne efter Guli-Stjarna fra Nyvanggaard og Austri fra Austurkoti. Rosti fra Skelgården skal han hedde da han er modig og en pralhals.


3. april 2013

4 års hoppen Maísól fra Skelgården var for første gang på tur efter at have rytter på for 4. gang. Hun gik alene ud på tur i både tölt pg trav og reagere stille og roligt overfor nye ting og ensede slet ikke bilerne og busen der kørte forbi.


2. april 2013

Foråret er i luften. Træningen af hestene er i fuld gang. 5 årsne har efter en længere pause kommet stille og roligt i gang igen. Vi har haft gang 4 årsne på det seneste. Det er spændene at følge de enkelte hestes udvikling igennem deres tilridning og træning og se om forventningerne til den pågældende hest indfries.


9. marts 2013: Josefine var i dag til Faxi's vintertölt. Muska har kun været redet i 14 dage inden stævnet og trods det gik hun i A-finalen i T.5  og fik en delt 4. plads i udtagelsen og bl.a. fik hun 5.5 for arbejdstölt og 6.0 for tölt med øgning.


13. februar 2013: I dag blev 126 heste vaccineret og 4 fik fjernet deres ulvetænder. Alt går godt og smertefrit.


30. januar 2013: Igår flyttede Stormur fra Skelgården hjemmefra. Han har fået en ny ejer som holder rigtig meget af ham og omvendt. Det er dejligt at se. :)  Vi ser frem til at følge dem i fremtiden og håber at de må få mange gode stunder sammen.


23. januar 2013: Her til aften var vi til Faxi's træningsstævne i tölt. Josefine havde 5 års hoppen Framtid fra Skelgården med. De prøvede krafter i T5, da hun kun er 5 år. Framtid gjorde det godt og var god at have med i byen. Det var en fantatisk arrangement, super hyggeligt.


2. januar 2013: Håber i allesammen kom godt ind i 2013. Vi er kommet godt ind i det nye år og træningen af hestene går fremad og hestene udvikler sig rigtig godt hver især. Vi ser frem til foråret og sommerens kåringer og stævner.

 

28. december 2012: Så er vi hjemvendt fra julekeppni med Muska og Josefine. Muska blev taget direkte fra folden og har ikke været redet siden kåringen i september. Trods det blev de nr. 2 ud af ca. 28 rytter. Muska gav alt hvad hun havde i sig og blev ved med at vise tölt i flere tempoere uden at virke træt.


19. november 2012: Efteråret her har været meget travl. Vi har fået alle hestene hjem fra sommerfoldene, trænet unghestene og har haft travlt med at arrangerer Elitefølshowet. Vi kom sent hjem fra Elitefølshowet søndag aften efter en fantastisk dag. Hnokkadís klarede sig rigtig godt trods hun havde vokseværk og blev nr. 2 med kun 0.01 point fra førstepladsen med 8.05. Vi er utrolige glade, tilfredse og trætte efter en fantastisk weekend.


30. september 2012: Så er vi vendt hjem fra Thors følshow 2012. Det gik overalt forventning. Vi havde helsøstrene med, Hnokkadís og Hnokka fra Skelgården efter Odur frá Torfunesi og Kvisl frá Hrafnkelsstödum. Hnokkadís vandt sin klasse, fik ærespræmie og blev den bedste 2 års og højst bedømte med 3.20 i bevægelse og 3.05 i total. Så er Hnokkadís nu udtaget til Elitefølshowet 2012 d. 18. november 2012. Hnokka blev nr. 2 i sin klasse med kun 0,02 point fra første pladsen.


27. september 2012: De to 4 års vallakker Frami og Stebbi fra Skelgården har været redet på banen og ud på tur alene og har derved været gjort klar til salg. Ved yderligere interesse for de 2 vallakker så ring på 60 89 88 86 og se mere ved at klikke på deres navne.


23. september 2012: Så fik Áning frá Fjalli nye ejere. :-) Hun blev i dag solgt til et ægtepar som er meget glade for hende. Vi ønsker dem alt held og lykke herfra Skelgården og håber de vil få meget glæde af hende.


10. september 2012: Vi er lige kommet hjem fra efterårskåringen i Herning med 6 års hoppen Muska. Josefine red denne gang selv Muska til kåring og efter ikke at have kåret heste i mange år. Muska fik en fin kåring med en 1. klasses bygning. Hun fik 8 for skridt, galop og vilje og sind, hoved, hals, proportioner og hun fik 8,5 for overlinje og for benkvalitet.3 års unghoppen Álfadrottning fra Skelgården efter Magni
Isak fra Storebø ved Oslo-færgen
Isak fra Storebø
Maísól fra Skelgården første gang på tur og 4 gang med rytter på.
5 års hoppen Lilja fra Skelgården
Fagur fra Skelgården
Fagur fra Skelgården
Muska og Josefine ved FAxi's Vintertölt
Stormur fra Skelgården
Hnokka fra Skelgården
Hnokkadís fra Skelgården